Pametne kuće i automatizacija zgrada - Visio Domus

Projektiranje

Projektiranje Smart Home rješenja, nakon konzultacijskih razgovora, uključuje dva elementa:

Izradu tlocrta s pozicijama svih smart home uređaja u nekretnini i pripadajućim vanjskim dijelovima kao balkonima, dvorištu i slično, te pripadajućim objektima kao na primjer garaža, ukoliko postoje.

Izrada prateće dokumentacije automatizacije koja bilježi sve dogovorene automatizacije i scene, njihove parametre i sve povezane uređaje.

Ugradnja

Usluga ugradnje vrši se u nekoliko koraka:

1. montiranje pametnih uređaja
2. spajanje i povezivanje uređaja na mrežu
3. kreiranje automatizacija prema prethodno napravljenom projektu

Prema potrebi, uslugu ugradnje obavljamo zajedno sa našim partnerima, stručnjacima u području elektrike i gradnje.

Objekti u izgradnji

Loxone zgrada
Izvor: Loxone
Pametna kuća i stan
Moderna pametna kuća je mnogo više od nekoliko odvojenih gadgeta koji su neovisni i nepovezani. Današnja pametna kuća je sveobuhvatno rješenje koje uključuje gotovo sve elemente svakodnevnog života. To podrazumijeva ne samo rasvjetu i grijanje nego i napredne elemente kao kompletno integrirani audio sustav, sustav kontrole potrošnje energije s mogučnosti upravljanja solarnih kolektora, i sveobuhvatni sigurnosni sustav. Kvalitetno dizajnirana pametna kuća kompletno je automatizirana, sa minimalnom potrebom interakcije od strane korisnika. A u slučaju da je manualna kontrola potrebna, intuitivna kontrola postiže se koristeći fizičke prekidače i mobilnu aplikaciju.
Loxone Bar
Izvor: Loxone
Pametni hotel i restoran

Kada se radi o ugostiteljstvu, važno je ostaviti pozitivan prvi dojam. Sa elementima pametne zgrade, vašim gostima nudite intuitivan način upravljanja hotelske sobe, a integrirana protupožarna zaštita i zaštita od curenja vode smanjuje potencijalnu nastalu štetu. Automatsko upravljanje zgrade bilježi parametre kao temperaturu, vlagu i kvalitetu zraka. Ti podaci mogu biti proslijeđeni nadležnim zaposlenicima ili služiti u automatskom paljenju grijanja, hlađenja i ventilacije prostora, što dodatno smanjuje troškove, smanjuje mogućnost pojave pljesni i eliminira ustajali zrak. Vaš postojeći softver za upravljanje može se također spojiti sa sustavom pametne zgrade i tako dodatno pridonijeti automatizaciji.

Loxone ured
Izvor: Loxone
Pametan ured

Inteligentna automatizacija uredskih i poslovnih prostora omogućuje Vam pružanje udobnijeg i intuitivnijeg radnog okruženja za Vaše zaposlenike i klijente. Osim benefita za zaposlenike, dodatna pogodnost su znatne uštede energije kroz automatizaciju grijanja i hlađenja što dodatno povećava energetsku efikasnost prostora. Napredna kontrola pristupa donosi jednostavno i personalizirano praćenje ulaska i izlaska zaposlenika i suradnika, automatizirani alarm ne zahtjeva aktiviranje, a čim prvi zaposlenik sljedeći dan uđe u zgradu koristeći kontrolu pristupa alarm se automatski deaktivira. Integrirani višezonski audio sustav osim slušanja glazbe omogućuje i glasovne poruke za zaposlenika i goste.

Loxone pivovara
Izvor: Loxone
Ostale primjere

Neovisno o tome koliko je jedinstven vaš poslovni proces, pametna automatizirana zgrada nudi visoki stupanj automatizacije vašeg poslovanja.
Na primjer: automatsko navodnjavanje nogometnog travnjaka koja uzima u obzir vlagu zemlje i prognozu nadolazećih oborina, automatsko zaustavljanje pumpi na benzinskoj stanici ukoliko je došlo do kvara sigurnosnih kamera, dom za starije i nemoćne opremljen sa detekcijom pada, gumbom za hitne slučajeve, podsjetnikom za uzimanje ljekova, automatskim pristupom za hitnu službu, ili automatizirani sustav parkinga koristeći pneumatske stupove.

Izvor: Loxone

Nadogradnja postojećih objekata

SmartThings aplikacija
Izvor: Samsung
Bežične tehnologije za nadogradnju objekata
Za nadogradnju postojećih objekata gdje nije moguće provlačenje dodatnih žica i kablova koristi se niz bežičnih tehnologija za komunikaciju između elemenata pametne kuće. To omogućuje jednostavno dodavanje novih proizvoda u mrežu pametne kuće te njihovu ugradnju, bez potrebe za ovlaštenim majstorom.
frient smartthings
Izvor: frient
Pokriveni svi elementi života

Koristeći centralne jedinice moguće je povezivanje širokog spektra proizvoda različitih proizvođača. Time se pokriva veliki broj kategorija, od pametnih senzora za zaštitu i automatizaciju kuće, do grijanja i hlađenja, rasvjete i audio sustava. Jednako tako niste ovisni isključivo o jednom proizvođaču, nego po potrebi možete zamijeniti jednu marku sa konkurentskom.

Više o ekey proizvodima u kontekstu pametnih kuća i automatizaciji zgrada potražite u našem katalogu.

PREUZIMANJE